OUR SPEAKERS CV's

Βασιλησ Παπακωστασ

Ο Βασίλειος Ε. Παπακώστας φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας από το 2018. Αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1997 και από την Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 2010. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Θεματική περιοχή Τεχνητή Νοημοσύνη – Artificial Intelligence.

Κατέχει την ειδικότητα του Προγραμματιστή Η/Υ και έχει υπηρετήσει επί 13 χρόνια σε θέσεις ευθύνης ως Manager και Project Manager στη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στον τομέα του σχεδιασμού μηχανογραφημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και την ανάπτυξη Μηχανογραφικών Εφαρμογών, καθώς και στον τομέα δημιουργίας και υποστήριξης των κατάλληλων Τεχνικών και Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής.

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων και μετεκπαιδεύσεων στο αντικείμενο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, σε θέματα νομικής, ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών και μεθοδολογίες έρευνας, αλλά και της πληροφορικής επιστήμης, κυρίως σε θέματα ανάλυσης και ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων, ανάπτυξης και ασφάλειας έργων πληροφορικής, καθώς επίσης και σε εκπαιδεύσεις με αντικείμενο τη Διοίκηση μέσω στόχων και τη Διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων, σε θέματα Παροχής Υπηρεσιών ασφάλειας, από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (πρώην Ε.Κε.Πις) του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει τιμηθεί με τα Μετάλλια: Μετάλλιο Ευδόκιμης Επιτελικής Υπηρεσίας Γ΄ Τάξεως, Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Β΄ Τάξεως, Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ - GCC Hellas

O Ανδρέας Αγραφιώτης Τεχνικός Διευθυντής GCC HELLAS  είναι διπλωματούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα των δικτύων υπολογιστών και στην ασφάλεια δικτύων. Έχει εργαστεί σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ως μηχανικός-σχεδιαστής και σύμβουλος δικτύων και ασφάλειας και ως προϊστάμενος τμημάτων μηχανικών δικτύων. Κατέχει υψηλού επιπέδου πιστοποιήσεις από μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους στον τομέα των δικτύων και της ασφάλειας. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων δικτύων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, καθώς και στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε αντίστοιχους τομείς.

Photo_P Galiotos

O Παναγιώτης Γαλιώτος εργάζεται σαν Manager της ομάδας Κυβερνοασφάλειας στην εταιρεία EMPIST. Oλοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Ηλ. Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατόπιν με υποτροφία το Μεταπτυχιακό (ΜSc) σε Electrical Engineering στο University of Southern California (USC).

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ιντρακόμ ΑΕ σαν Τηλεπικοινωνιακός Μηχ., στο Ιnformation Science Institute (ISI) στη Marina Del Ray, στην California και στην εταιρεία Infogroup Consulting σαν Τεχνικός Σύμβουλος για τα έργα ΕΡΜΗΣ και ΠΛΑΙΣΙΟ, του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχει ακόμα εργαστεί στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Realize AE για το project VIVA σαν Μηχανικός VoIP.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ερευνητικά Προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών – National Science Foundation (NSF) των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό Firewall και Intrusion Detection αλγορίθμων και τα Διαστρωματικά σχήματα για μετάδοση πολυμέσων σε ασύρματα δίκτυα. Έχει δημοσιεύσεις σε διάφορα διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει Βοηθός Καθηγητού στο USC. Είναι μέλος του ΤΕΕ και της αδελφότητας μηχανικών ΗΚΝ.

Δρ. Δρόσου

Ο Αναστάσιος Δρόσου έχει εργαστεί τόσο στη διαχείριση όσο και στην ανάπτυξη/υλοποίηση πλήθους ερευνητικών έργων, τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών (6ο & 7ο κοινοτικό πλαίσιο; Ορίζοντας 2020).

Στην πρότερη του επαγγελματική εμπειρία συγκαταλέγονται η συμμετοχή του ως εξωτερικός συνεργάτης/σύμβουλος σε έργα βιομηχανίας μεγάλων εταιριών του εξωτερικού, όσο και ως βοηθός έρευνας στις έδρες Νανοτεχνολογίας και Αυτοματισμού για τη σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (E.D.A.) του Πολυτεχνείου του Μονάχου. καθώς και στην εταιρία Infineon Technologies AG. München. Παλαιότερα διετέλεσε ως επιστημονικός συνεργάτης τόσο στο ΙΠΤΗΛ, όσο και στο Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης «Ορμύλια».

ZIA_033ι

Ο Απόστολος Ζηκούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1978. Αποφοίτησε από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος του Anagnos Foundation στο  Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης όπου κατέκτησε τον τίτλο του MBA. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 ως ασφαλιστικός σύμβουλος και το 2011 ίδρυσε την εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ZIA INSURANCE, η οποία παρέχει τεχνογνωσία και λύσεις σε εξειδικευμένους κινδύνους. Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Sotiris Ioannou

Sotiris Ioannou is the Head of Spectrum-XOps with 16 years of experience in the ISP and Service Integrator industry. Sotiris has a BEng in Computer Engineering from Plymouth University (UK) and an MSC in Data Communications Systems from Brunel University (UK).

Over his career Sotiris has helped Tier 1, Tier 2 ISPs and System Integrators develop services and has served as the head of R&D and IP Architecture in one of the biggest European ISPs. In his current role Sotiris is leading the Spectrum-XOps MSSP in an effort to defend organisations against the latest attacks utilising an umbrella of advanced security services.

Lefteris Portrait 44yo

Ο Λευτέρης Καραφίλης, είναι IT & Security Architect με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες εταιρείες και έχει σχεδιάσει λύσεις κυβερνοασφάλειας για επιχειρήσεις της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Το 2014, ίδρυσε την Giant Stride, μια εταιρεία Managed IT Services (MSP) που βοηθά μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στιβαρή κυβερνοασφάλεια.

 Με την τεχνογνωσία του Λευτέρη Καραφίλη και την αφοσίωση της ομάδας του στην παροχή καινοτόμων λύσεων, η Giant Stride αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη, εδραιώνοντας περαιτέρω την ιδιότητά της ως αξιόπιστου και ιδιαίτερα σεβαστού παίκτη στον κλάδο.

Αχιλλέας Κωνστάντζος achilleas konstantzos

O Αχιλλέας Κωνστάντζος είναι μηχανικός Πληροφορικής και Κυβερνοασφάλειας και CTO στην εταιρία Cygnus Technologies. Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο του Enterprise IT το 2008 και συγκεκριμένα με ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται στον χώρο του Cyber Security απο το 2015, παρέχοντας υπηρεσίες στους κλάδους της ναυτιλίας, βιομηχανίας, τραπεζικών ιδρυμάτων και άλλων οργανισμών.

mike_mingos_profile_picture_1200x1200_acronis_miami_2022-far

Ο Μιχάλης Μίγγος είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Κυβερνοασφάλειας και συνιδρυτής των εταιριών Tictac Cyber Security, CyberX και Texnikoi.com. 

Η ενασχόληση του με το χώρο της πληροφορικής ξεκίνησε το 1996 ώς Web developer & IT Administrator και έχει εξειδικευτεί στην Ανάκτηση Δεδομένων, την διερεύνηση ψηφιακών πειστηρίων, την Κυβερνοασφάλεια και την Εκπαίδευση στη χρήση κρυπτονομισμάτων. 

Από το 2017 είναι ενεργός επενδυτής και εκπαιδευτής στο χώρο των κρυπτονομισμάτων και της αποκεντρωμένης οικονομίας (DEFI).  

Στο προσωπικό του blog: mikemingos.gr και στο κανάλι που διατηρεί στο Youtube μπορεί να βρει κανείς βίντεο εκπαίδευσης για τα  Κρυπτονομίσματα & δωρεάν Newsletter ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε αρκετές ημερίδες και ομιλίες σχετικά με το χώρο των Κρυπτονομισμάτων.  

pierros-panagiotis-magazine-photo

Ο Παναγιώτης Πιέρρος είναι Οικονομολόγος, Cyber Security Consultant και Data Recovery Managing  Director και συνιδρυτής της εταιρείας ανάκτησης δεδομένων TICTAC και των εταιριών IQBrokers και CyberX. 

Έχει ασχοληθεί με το Management εταιριών Πληροφορικής από το 2009 όντας Managing Director της Tictac εταιρείας ανάκτησης δεδομένων (data recovery) από το 2009. 

Παράλληλα με την εμπλοκή του στην ανάκτηση δεδομένων και disaster recovery ανέπτυξε μαζί με τους  συνεργάτες του το 1ο πανελλήνιο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης ιδιωτών και επιχειρήσεων, το texnikoi.com. 

Ήταν ο πρώτος στην Ελληνική αγορά που εισήγαγε μαζί με τους συνεργάτες του την υπηρεσία Ransomware Incident response, παρέχοντας σε εταιρίες και ιδιώτες που έχουν χτυπηθεί από ιούς Ransom την εξειδικευμένη αυτή υπηρεσία. 

DSC_0425_pp

Η Γιώτα Παπαρίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι έγγαμος. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέχοντας B.Sc. στην Πληροφορική και Οικονομικές επιστήμες και Μ.Sc. στα εφαρμοσμένα μα­θηματικά.

Έχει διατελέσει Διευθύντρια Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα και Διευ­θύντρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Έργων στην πολυεθνική εταιρεία Digital Equipment Hellas S.A. Το 1994 ίδρυσε την εταιρεία SyNET AEBE στην οποία μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009 ήταν Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος.

Από το 2018 είναι Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία Κ&Π ΤΕΧΝΙΚΗ. Από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) κατέχοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2005 έως και τον Οκτώβριο του 2012 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., εκπροσωπώντας το ΣΕΠΕ στον Οργανισμό αυτό.

dpapamartz_profile

Ο Δημήτρης Παπαμαρτζιβάνος σπούδασε μηχανικός πληροφοριακών & επικοινωνιακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην ασφάλεια πληροφοριακών & επικοινωνιακών συστημάτων από το ίδιο τμήμα το 2014. Το 2019 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή που εστίαζε στην ενσωμάτωση προηγμένων μεθόδων μηχανικής μάθησης σε συστήματα ανίχνευσης εισβολών.

Στην πρότερη του επαγγελματική εμπειρία έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ερευνητικό τμήμα ασφάλειας της NEC Europe Ltd, (Χαϊδελβέργη, Γερμανία) και στο εργαστήριο ασφάλειας και επικοινωνιών του Πανεπιστημίου της Μούρθια (Ισπανία), εστιάζοντας στην ανίχνευση δικτυακών εισβολών αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει καταχωρήσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα των προσαρμοζόμενων συστημάτων ανίχνευσης και αντιμετώπισης εισβολών.

Ο Δημήτρης Παπαμαρτζιβάνος έχει εργαστεί τόσο στη διαχείριση όσο και στην ανάπτυξη/υλοποίηση πλήθους ερευνητικών έργων, τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών, και είναι ερευνητικός συνεργάτης κυβερνοασφάλειας στο Digital Security & Trusted Computing Group της UBITECH Ltd.

χαμπακη

H Μυρτώ Χαμπάκη σπούδασε Οικονομικά (Β.Α) στο Ηνωμένο Βασίλειο από όπου και πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές (Μ.Α) .

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα και τα τελευταία 28 χρόνια και έχει διατελέσει στέλεχος σε θέσεις ευθύνης στον ασφαλιστικό, ελεγκτικό, τραπεζικό και συμβουλευτικό κλάδο.

Διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της οδηγίας Solvency II στο Ελληνικό Δίκαιο καθώς και μέλος της Solvency II Steering Group της Insurance Europe στις Βρυξέλλες.

Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, τρία εκ των οποίων αφορούν στην Ιδιωτική Ασφάλιση με θεματολογία την Οδηγία Solvency II και την Οδηγία IDD για Eλλάδα και Κύπρο. Είναι πιστοποιημένη Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO), Πιστοποιημένη Επαγγελματίας Εσωτερικού Ελέγχου, Πιστοποιημένη επαγγελματίας στην Κανονιστική Συμμόρφωση και Πιστοποιημένη Επαγγελματίας στην αντιμετώπιση Ξεπλύματος Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και ιδρυτής της εταιρίας Experto Crede Consultants (www.expertocrede.gr) όπου προΐσταται των συμβουλευτικών υπηρεσιών (Advisory Partner).